A leghíresebb gyűrűs történet

Anello-oro gyűrűvilág

Tudta-e Ön, hogy egy dél-afrikai születésű nyelvészprofesszor írta minden idők legolvasottabb -gyűrűről szóló- meséjét?

Az 1892-ben, a Dél-Afrikai Köztársaságban született J. R. R. Tolkien korán elvesztette szüleit, s testvérével együtt egy katolikus pap nevelte fel őket. A későbbi író az első világháborúban a lövészeknél szolgált, de egészen más érdekelte: 1925-ben az oxfordi egyetem angolszász–óangol nyelv és irodalom professzorává nevezték ki, miután már a leedsi egyetemen viselte ugyanezt a címet.

Egy dolgozatjavítás közben kezdte el írni első, a világhír felé vivő regényét, A hobbitot (magyarul A babó címen jelent meg). A siker hatására, no meg kiadói biztatásra fogott bele A Gyűrűk Urába.

Ez a regény először is nagy számokat takar. Tolkien kisebb-nagyobb megszakításokkal csaknem tíz évig dolgozott rajta, az elkészült mű pedig több ezer oldal lett. A Gyűrűk Ura egy elképzelt, minden ízében kitalált mitikus világban játszódik, ahol egy Frodó nevű hobbit azt a feladatot kapja, hogy otthagyva kényelmes otthonát, a világ feletti hatalmat adó három gyűrűt vigye el, és semmisítse meg a gonosz Szauron varázsló várában. Tolkien elképzelt világa a szó szoros értelmében vett világ: az író térképet, nyelvet, írásmódot, hosszú történelmet alkotott meg művéhez. A trilógiává bontott regény telis-tele van kitalált lényekkel: elfekkel, törpökkel, trollokkal, sárkányokkal, fehér és fekete varázslókkal, tündékkel. A Gyűrűk Ura – bár nagy része a közép-angliai, Tolkien által igen kedvelt vidéken játszódik – nem kapcsolódik a földi világhoz; az író később mindig is ellenezte, hogy regényének allegórikus értelmezést adtak.

A Gyűrűk Ura 1954-55-ben jelent meg. Néhány évvel később a Ballantine kiadta Terry Brooks Shannara kardja című regényét, és ezzel elkezdődött az új irodalmi tematika, a fantasy térhódítása.

Gyűrűvilág új lakói csak arra várnak, hogy Ön is felfedezze őket!

Jegygyűrű érdeklődés

Az itt látható karikagyűrűk megtekinthetők és megrendelhetők az Anello-Oro Kft. mintatermében, ahol méretre készítjük a gyűrűket. Egyéb módosítások, változtatások is lehetségesek. A köves karikagyűrűkbe gyémántok (brilliánsok) is rendelhetők. Előzetes időpontegyeztetés szükséges! 

Kérjük, valamelyik elérhetőségét adja meg, ha szeretné, hogy válaszolni tudjunk érdeklődésére.

CAPTCHA
Kérlek írd be a képen látható szöveget, hogy biztossak lehessünk, nem egy automata robot próbál üzenetet küldeni nekünk.